diumenge, 29 de desembre de 2013

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ PROPOSA QUE L'AJUNTAMENT INTRODUEIXI EN TOTS ELS CONCURSOS PÚBLICS UNA CLÀUSULA SOCIAL

L'Alternativa Baix Gaià proposa que l'Ajuntament de Torredembarra fomenti les cooperatives, les empreses d'inserció, les organitzacions del Tercer Sector i les organitzacions que treballen com col·lectius socialment vulnerables. Creiem que cal una nova economia basada en els valors de la proximitat i amb l'esperit de servei. És per això que proposem que l'administració local, com a agent econòmic de primer ordre al nostre municipi, fomenti les empreses que són gestionades de manera democràtica, que donen compte de la seva gestió i que reverteixen els seus guanys a la pròpia societat on treballen. L'Alternativa proposa que en els concursos públics per a gestionar serveis o tirar endavant obra pública s'inclogui al plec de clàusules una puntuació addicional per aquelles propostes que incloguin els valors socials esmentats. D'aquesta manera evitaríem que la màxima de les empreses contractants sigui la d'obtenir el benefici econòmic per desaparèixer després de la vila. L'Alternativa recull la proposta del Projecte de Democràcia Econòmica (www.democraciaeconomica.org) que fa anys que treballa per tal de cercar alternatives al capitalisme neoliberal.

dijous, 26 de desembre de 2013

dimecres, 25 de desembre de 2013

LA NOTÍCIA MÉS LLEGIDA DURANT AQUESTS DEU ANYS D'ALTERNATIVA

La notícia més llegida de les que publica l'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ en aquest blog és: "El preu del pacte" i la podeu llegir en aquest enllaç.

divendres, 20 de desembre de 2013

CIU-GIT-PP VOTEN EN CONTRA DE TOTES LES AL·LEGACIONS PRESENTADES EN CONTRA DE LA NOVA PUJADA D'IMPOSTOS

El govern municipal de Torredembarra rebutja les 250 al·legacions presentades pels veïns demanant aturar la pujada d'impostos
L'Alternativa Baix Gaià anuncia mobilitzacions per denunciar l'increment de les taxes municipals i proposa crear un PLA ESTRATÈGIC D'EFICIÈNCIA, INNOVACIÓ I AUSTERITAT

El govern municipal de Torredembarra, format per CIU, PP i GIT, ha rebutjat les 250 al·legacions signades per veïns, dins de la campanya de l'Alternativa Baix Gaià “Junts ho podem aturar”, contra la decisió d'augmentar la pressió fiscal per l'any 2014.

Són unes ordenances fiscals que considerem injustes i insolidàries amb les famílies i empreses del municipi, fixant increments de fins al 4'9%, com per exemple amb l'Impost de Bens Immobles (IBI), deixant el tipus impositiu al 1'003% -actualment al 0'96%-, quan la mitja catalana és del 0'80%. Considerem que els increments no estan justificats.

Aquest increment de les taxes es fa en un moment molt dur al municipi, on les empreses tanquen o aguanten amb grans dificultats. Un poble on el servei de Càritas es fa més imprescindible que mai, on famílies senceres són desnonades pels bancs i caixes.

Tant sols les polítiques dels darrers anys justifiquen la necessitat d'aquest govern per augmentar la pressió fiscal als seus veïns:

  • L'increment de la plantilla de manera sospitosa.
  • Privilegis a un sector dels treballadors de l'ajuntament, mitjançant gratificacions i complements de sou immorals.
  • Crèdits que s'han de retornar ja, crèdits que van renegociar per començar a pagar més tard, incrementant els interessos.
  • Les polítiques immobiliàries, pagant lloguers desorbitats per locals que no s'utilitzen, clar cas és el d'un local subterrani en estat ruïnós del barri de Clarà, -6.000€ mensuals des del 2011-, que l'actual pla urbanístic no permet fer cap activitat dins d'aquest espai.
  • Cap política correctora de despeses, com l'estalvi energia pública.
PROPOSEM UN PLA ESTRATÈGIC D'EFICIÈNCIA, INNOVACIÓ I AUSTERITAT
Des de la nostra manera d'entendre la política municipal, i davant de l'excepcional situació de crisi, considerem que pujar impostos és incrementar l'agonia de les famílies i petites empreses de la Torre. Considerem que hi ha alternatives que evitarien augmentar la pressió fiscal als de sempre, als ciutadans.

Aquestes alternatives haurien d'estar consensuades entre els ciutadans, entitats, teixit empresarial i totes les organitzacions polítiques, i recollides en un PLA ESTRATÈGIC D'EFICIÈNCIA, INNOVACIÓ I AUSTERITAT amb l'objectiu de contribuir a l'estalvi, fixant prioritats que permetin mantenir i fins i tot augmentar els recursos per atendre polítiques de benestar social, l'amortització de crèdits municipals, la incentivació empresarial, donant resposta a tots els reptes que ens planteja la situació de crisi econòmica i social, i que hauria d'ajudar a les futures accions del govern municipal.

Alternativa Baix Gaià

dimecres, 4 de desembre de 2013

RECTIFIQUEM: EL DARRER DIA PER ENTRAR PER REGISTRE LES AL·LEGACIONS A LA PUJADA D'IMPOSTOS IMPULSADA PER CIU-PP-GIT ÉS EL 13 DE DESEMBRE

Bones notícies: els veïns i veïnes de Torredembarra s'estan mobilitzant. Són desenes les famílies que ja han entrat la seva instància per registre. Hi ha comunitats de veïns senceres que han passat a recollir fulls per omplir. A aquesta hora no ens en queda cap en blanc a l'Auca. Demà dijous a la tarda en tornarem a tenir.