dissabte, 24 de maig de 2014

L'ALTERNATIVA DENUNCIA L'ANTENA DE TELEFONIA MÒBIL DEL CARRER DEL FORN-CARRERÓ DELS VIUS

D'amagat dels veïns una empresa de telefonia mòbil va instal·lar una antena al terrat d'una casa del nucli antic de la vila. Els veïns es queixen d'insomni i mals de cap. L'Ajuntament se'n renta les mans i diu que ells no han donat cap permís. Quines radiacions està emetent? I quan hi ha sobrecàrrega de la xarxa? No hi ha cap mesura de protecció del nucli antic? El poder polític no pot regular les activitats de les grans empreses? És mandra o submissió?

divendres, 23 de maig de 2014

L'ALTERNATIVA PROPOSA BONIFICAR L'IBI A LES FAMÍLIES SENSE CAP INGRÉS

L'equip de govern va votar en contra de la moció de l'Alternativa que proposava que les famílies a l'atur sense cap ingrés no pagessin l'IBI. De la mateixa manera, l'ABG proposava que les famílies a l'atur amb una sola prestació paguessin el 50%.

-la imatge és de la darrera assembla de l'abg on es va aprovar aqueixa proposta-


dijous, 22 de maig de 2014

dimecres, 21 de maig de 2014

QUI VA CONSTRUIR L'APARCAMENT DEL CARRER FILADORS?

No va ser una cooperativa de treballadors fomentada per l'ajuntament. Tampoc van ser petites empreses que es van repartir les tasques per tal de crear llocs de treball i repartir la riquesa. Quina empresa pressuposta una obra pública per 2,5 milions d'euros i acaba cobrant més d'un milió d'euros afegits en concepte de "desviació pressupostària"?. Ho heu endevinat! És Teyco. Es tracta d'una empresa famosa perquè el 2009 estava en caiguda lliure i necessitava calés d'on fossin per no enfonsar-se del tot. Aquell any es van fer públiques les acusacions contra l'empresa pels sobrecostos sospitosos en obres adjudicades per la Generalitat. Quatre anys abans se sabia que l'empresa havia inflat factures d'obres públiques i que havia realitzat obres públiques per Adigsa adjudicades sense concurs públic.

dimarts, 20 de maig de 2014

SIGUEU EDUCATS: NO TANQUEU L'ESCOLA MIRADES!

Intervenció dels regidors de l'Alternativa al darrer ple municipal del 15 de maig tractant el tema de l'Escola Mirades.
Aquestes darreres setmanes les AMPA de les 4 escoles de Torredembarra ens han convocat a manifestar-nos per aturar el tancament de l’Escola Mirades. A la reunió del darrer Consell Escolar Municipal, des de les AMPA es va demanar que es reconsiderés el tancament.

L'ABG volem fer la nostra valoració i aportar una via de solució a la situació creada.

El tancament de l’Escola Mirades es va programar ja fa 2 anys pel govern de la Generalitat en el pla general de retallades, amb el suport de la regidora d'Ensenyament (PP) de l'Ajuntament de Torredembarra (PP) i de la resta de l'equip de govern (CIU-PP-GIT). Llavors només l'Alternativa va alçar el crit al cel. Al Consell Escolar Municipal de fa 2 anys l'ABG vam manifestar que aquesta decisió no tenia cap fonament pedagògic. Les xifres de població, malgrat la crisi, demostraven que Torredembarra creixia en nombre d'habitants.

Així ha estat i s’ha mantingut. El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (CiU), amb acord de l'equip de govern municipal, ha tirat pel dret.

En democràcia creiem que tirar pel dret sense tenir el consens amb les parts implicades no acostuma a tenir bons resultats.

Les decisions s’han pres des dels despatxos sense tenir en compte l’opinió dels més afectats, les famílies. No n’hi ha prou de convocar un Consell Escolar Municipal i informar de les decisions ja preses. Cal consensuar i això no s’ha fet.

L'ABG creu que Torredembarra necessita 4 escoles a curt, mitjà i llarg termini.

És sorprenent que justifiquem l’augment del rebut de l’aigua en previsió de l’augment continuat de la població que tindrem d’ací uns anys, i per contra tanquem escoles en previsió d’un descens de població que encara està per demostrar. És a dir quan tanquem escoles, aquestes previsions d’augment s’obliden i no es contemplen. En canvi quan es tracta de beneficiar a grans empreses privades...

L'ABG demana que es faci una escola nova, potent, amb una ubicació adequada. No volem que la construcció de l'escola nova suposi la destrucció de zones verdes, tal i com pretenen alguns. Cal un repartiment equitatiu del mapa educatiu. L'ABG va posar tots els esforços, sense estar al govern, per intentar ubicar al millor lloc possible. No ens van fer gaire cas i van deixar caure en l'oblit un problema latent i evident.

Per amagar un problema com aquest, ara el tenim més gros i no resolt.

Sabem que la solució del Departament d'Ensenyament pot fer quadrar els números. 

Esgrimir “dades objectives”, sense contemplar com quedaran els espais, com quedaran les plantilles, com quedarà la saturació de la resta d’escoles, etc. és poc responsable. Tenim polítics governant l'Ajuntament i la Generalitat al servei de les polítiqes neoliberals.

Demanem:

Que l’equip de govern creï una comissió de treball per plantejar-se urgentment la ubicació adequada de l’escola Mirades. Demanem el rescat del pressupost que havia assignat el govern de la Generalitat per a l'escola nova.

L'ABG estem disposats a asseure’ns amb la resta dels grups polítics per parlar les vegades que calgui i trobar la millor solució. La solució és planificar el futur mapa educatiu que resolgui les necessitats de la Torre.

Per acabar també volem manifestar que l'ABG recolzarà tota mobilització que vingui de la participació directa de pares, mares i professorat, per tal que la nova escola sigui una realitat.

dilluns, 19 de maig de 2014

MUNTANYANS II: LA HISTÒRIA D'UNA ESTAFA


Acabem de conéixer la Sentència del Tribunal Suprem. Muntanyans II és definitivament no urbanitzable amb tot el que això implica. Ara que tenim una sentència en ferm volem fer algunes consideracions i una sèrie de precs i preguntes.

Volem, en primer lloc, reconèixer el treball incansable de la Plataforma Salvem els Muntanyans que, recolllint el parer majoritari del poble, es va mobilitzar i va lluitar fins arribar on ara estem. La mobilització, la recollida de signatures i el tràmit judicial han acabat. Volem, doncs, felicitar a la Plataforma perquè com deia un dels eslògans emprats en una de les manifestacions històriques que es van fer: “qui estima la Torre no la destrueix”. També volem recordar que uns anys abans, l'ABG ens vam quedar sols en contra d’un pla que mai s’havia d’haver començat.

Què tenim ara? Un territori arruïnat, unes responsabilitats que no s’han pagat i un Ajuntament que ens diu que s’haurà d’indemtizar als constructors. Però nosaltres ens preguntem: Qui hauria d’indemnitzar a qui?

Volem remarcar alguns fets que caldrà recordar si s’arriba a demanar cap indemnització, cosa que nosaltres qüestionem.

a/ En aquest Ajuntament i a Urbanisme de Tarragona es van “perdre" els projectes de recuperació de l'espai esmentat. Si els governs que van tenir a les seves mans el projecte haguessin mirat pel poble ara tindríem la Nova Torredembarra i Muntanyans II integrades a l’Espai d’Interés Natural. En lloc d'això tenim una urbanització desangelada i un espai arruïnat socialment, econòmica i ecològica. Els responsables són els que van fer desaparèixer el projecte que hagués permès la protecció i potenciació de l’espai.

b/ Si s’haguessin demanat els informes d’impacte ambiental que pertocava no haguessin iniciat la construcció d’una urbanització que estava condemnada al fracàs. Els inversors i els polítics de torn, que actuaven amb una connivència sospitosa, sabien que estaven jugant a la ruleta. Ara han perdut el joc i ens volen fer pagar la festa al poble treballador.

c/ Les valoracions dels terrenys que feien els especuladors sense escrúpols i la valoració que feia el Ministerio de Medio Ambiente se situen a una distància sideral. Ara sabem que la sobrevaloració especulativa que defensaven els grans promotors és la que justament va portar a l’esclat de la bombolla immobiliària? Aquesta situació és la responsable de la ruïna social i la de la retallada dels serveis socials.

d/ Es va construir en contra de la legislació internacional de zones humides. Consultin el conveni RAMSAR.

Hem de passar pàgina i l’hem de passar posant-nos al costat del poble.

Fins ara els governs que van gestionar i programar aquest desastre s’han posat al costat dels desaprensius depredadors del territori.

Ens deien que paralitzar el projecte seria “prevaricar”. Curiós ... i ara què podem dir nosaltres, que ens hi vam oposar per activa i passiva?

Sr. Alcalde posis per una vegada al costat del poble. Aquí si cal manifestar-se per tal que el poble no pagui ni un euro d'aquest desastre d'urbanització.

Demanem que els indemnitzat siguem nosaltres, el poble. Tenim un terreny degradat i el valor econòmic d’aquesta ruïna és incalculable. Però ens toca deixar a les futures generacions l’espai tal com el vam trobar nosaltres o millor.

DEMANEM QUE EN EL PROJECTE DE RESTAURACIÓ S’INCLOGUI un centre de interpretació dels ecosistemes humits que serveixi de punt de partida de visita de l'espai protegit dels Muntanyans.

En resum, el poble no ha de pagar cap indemnització. No va ser el poble qui va prendre les decisions. Les decisions es prenien de forma opaca i sense consultar al poble. Recordem la consulta ciutadana organitzada per l'Alternativa! 


Ara toca reparar i ho han de reparar. Tenim un procés sobiranista en marxa. Necessitem un país que desenvolupi una , democràcia real que no permeti la corrupció. Tenim a la vista unes eleccions municipals que ja provoquen anuncis gens subliminars. Demanem que instin a les institucions perquè tinguin com a fita la recuperació de Muntanyans II. Qui estima Europa, qui estima Catalunya i que estima la Torre no la destrueix. 

Ens agradaria que els partits responsables de Muntanyans II entomessin el "mea culpa” corresponent. Els danys col·laterals els tenim a sobre. Només cal que veieu com està el pas inundat de Nova Torredembarra.

Ara comencem a tenir informació del que va passar. Però ho volem saber tot.

Posin la informació, tota, al servei del poble. Volem saber qui demana la indemnització i els arguments, quina quantitat demana i com ho justifiquen... Volem saber-ho tot.