dilluns, 30 de juny de 2014

AVUI DILLUNS, ASSEMBLEA

Assemblea de l'Alternativa Baix Gaià, 20h, Auca Taverna, plaça de la Vila, Torredembarra. 

diumenge, 29 de juny de 2014

GOTERES A LA NOVA COMISSARIA

El 18 de juny es traslladava la policia local al famós local de VICSAN situat al costat del cementiri. El 24 de juny va ploure i es van adonar que hi havia goteres. Recordem que el poble està pagant, sospitosament, a preu d'or el lloguer d'aquest local, amb opció a compra. (El retall és del Diari de Tarragona)

dissabte, 28 de juny de 2014

PRESÓ PER A L'ALCALDE

El jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell porta el cas de les denúncies per presumptes irregularitats en la gestió de l'Ajuntament de Torredembarra. El dijous 26 de juny, per sorpresa, la guàrdia civil va irrompre a la casa de la vila per escorcollar les dependències municipals i tots els ordinadors. La recerca va continuar a casa de l'alcalde Daniel Masagué. El cas està sota secret de sumari i poques coses se saben de les acusacions. Damunt la taula hi ha el lloguer de locals a preus milionaris, les obres realitzades per l'empresa Teyco i les sospitoses desviacions pressupostàries, els serveis d'una empresa consultora (Efial) que estaria cobrant 18.000 al mes sense concurs públic, etc. El cert és que els regidors de la junta de govern van ser detinguts, junt amb un empresari local, i portats a declarar al Vendrell. Només l'alcalde ha estat empresonat provisionalment (27 de juny) i sense fiança. La resta han sortit amb càrrecs "per un delicte contra l'administració pública", segons hem pogut llegir al Baix Gaià Diari.

DISSABTE

Hem quedat a les 18h per començar a muntar l'acte del vespre.

divendres, 27 de juny de 2014

L'Alternativa Baix Gaià demana la dimissió dels càrrecs imputats

Dijous 26 de juny es va reunir amb caràcter d'urgència l'assemblea de l'Alternativa per tal d'analitzar la situació municipal arran de les detencions. Les principals conclusions de la trobada són les següents:
1.- Demanar la dimissió de tots els càrrecs imputats per tal de facilitar la governabilitat de l'Ajuntament.
2.- Proposar la creació d'una gestora que administri el consistori fins a les properes municipals previstes pel maig de 2014. 
3.- Valorar com a molt greus els delictes que, sembla ser, s'imputen als acusats.
4.- Demanar a la justícia que investigui a fons la gestió municipal dels darrers anys per tal d'aclarir els presumptes delictes.
5.- Respectar les decisions judicials i els drets dels acusats. 

dijous, 26 de juny de 2014

AVUI!

convoca assemblea urgent a les 19'15h a l'. Esteu convidats/es!
-----------------
Podeu seguir la crisi municipal al BaixGaià.cat.

dilluns, 23 de juny de 2014

DISSABTE, 28 DE JUNY DE 2014


"FEM DE L'OCTUBRE EL MES DE L'ECONOMIA SOLIDÀRIA!"

Podeu adherir-vos a quest manifest a l'enllaç.

"Nosaltres, persones, col·lectius, entitats i empreses, afirmem que una altra economia no sols és possible, sinó que ja existeix. Entre altres noms, la coneixem per economia social i solidària, una altra manera d’entendre l’economia que cada cop és més rellevant, tant qualitativament com quantitativament.
L’economia social i solidària la conformen multitud d’iniciatives de producció, comercialització, consum, inversió, gestió de recursos i assignació d’excedents que funcionen dia a dia sota lògiques més democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris que no pas les empreses i institucions capitalistes. Adopten la forma de cooperatives i altres empreses propietat dels productors o dels consumidors i usuaris; d’associacions dedicades al camp social, a les finances ètiques o al consum responsable; de xarxes d’intercanvi; de monedes locals i monedes socials, d’horts comunitaris; de sistemes de gestió comunal; de pressupostos municipals participatius; d’associacions de desenvolupament local; de treball cooperatiu per internet; etc.
Són realitats que estan presents arreu del món i que tenen en comú tres característiques clau que les s’adscriuen a l’economia social i solidària: donar primacia a la satisfacció de necessitats humanes per sobre del lucre, gestionar la pròpia activitat econòmica de manera democràtica, estar compromeses amb el seu medi natural i social i en la perspectiva de la transformació social.
Moltes d’aquestes pràctiques constitueixen veritables escoles de ciutadania activa, laboratoris on s’assagen altres formes de produir, consumir i organitzar-se, valuoses fonts d’inspiració del que podria ser un sistema econòmic diferent del que patim actualment, aparadors que mostren que un altre sistema econòmic és possible. Perquè aquesta és precisament una de les fortaleses de l’economia social i solidària, que no es tracta de cap projecte futur ni de cap ideal abstracte, sinó d’una realitat palpable.
L’economia social i solidària ha de formar part de qualsevol proposta alternativa global al capitalisme. La construcció d’una alternativa a partir de la destil·lació de les millors pràctiques constitueix avui una tasca al nostre parer imprescindible si volem sortir d’aquesta crisi sistèmica en què les elits polítiques i financeres ens tenen sumits i que ens empobreixen. Si no disposem ni que sigui d’un esbós d’un futur alternatiu possible, que comparteixi el conjunt de moviments socials, mai no aconseguirem mobilitzar les energies personals i col·lectives suficients per impulsar un procés de transformació social. Disposar d’un esbós econòmic alternatiu a curt i mitjà termini és una tasca especialment urgent a casa nostra, per tal que totes les energies col·lectives generades no acabin en frustració, sinó que siguin capaces de construir un futur diferent, veritablement més lliure i més just.
En aquesta tasca, l’economia social i solidària té molt a aportar. Un nou model socioeconòmic hauria de tenir com a objectiu satisfer necessitats i contribuir al bé comú per sobre de l’afany de lucre. Per a això podria inspirar-se en molts dels principis, institucions i mètodes procedents de les millors experiències de l’economia social i solidaria en les seves diferents vessants: el treball cooperatiu, la comercialització justa, el consum responsable, les finances ètiques, les monedes socials, la creació i gestió democràtica dels béns comuns, la distribució solidària de l’excedent…
Però perquè l’economia social i solidària pugui seguir donant tants fruits, i fins i tot anar gestant-se com l’embrió d’una altra economia, necessita desenvolupar-se. Per això animem als seus actors ―cooperativistes i molts altres― a fer més visibles les seves pròpies experiències, a articular-se en projectes intercooperatius a superior escala, a crear mercats socials, així com xarxes locals d’economia social i solidària, a treballar colze a colze amb altres moviments socials, a aprofundir en un model de gestió basat en la participació i la democràcia, a crear mecanismes propis de finançament…, i, amb el suport d’altres agents, a aconseguir unes polítiques públiques favorables, la qual cosa inevitablement exigeix que siguin concertades cooperativament entre l’administració i el sector, que tinguin un caràcter transversal i que no pretenguin mercantilitzar-lo per desactivar la seva capacitat transformadora.
El proper mes d’octubre pot ser un moment especial per al desenvolupament de l’economia social i solidària a Catalunya. A l’entorn de la III Fira d’Economia Solidària de Catalunya organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària, que tindrà lloc a Barcelona els dies 23 a 25 d’octubre de 2014, les persones, col·lectius, entitats i empreses ens comprometem a promoure per tot Catalunya xerrades, debats, assemblees, parades, exposicions, mostres, jornades, accions reivindicatives, etc., que serveixin per divulgar allà on encara no es coneix aquesta altra economia, per constituir xarxes locals d’economia solidària als barris, pobles, ciutats i comarques del país, i per vertebrar totes aquestes xarxes en la Xarxa d’Economia Solidària.
Convertim aquest octubre en el Mes de l’Economia Solidària!
Creem a cada barri, a cada poble, una xarxa d’economia solidària!"
XES

dimarts, 17 de juny de 2014

ES CREA UNA GESTORA PER A PREPARAR EL FUTUR DE L'ALTERNATIVA

L'assemblea de l'Alternativa es convocar el dilluns 16 de juny per tal de decidir el futur de l'Alternativa. La reunió va començar amb un balanç dels 12 anys de feina i dels inicis dels nous moviments socials de Torredembarra als anys 90. Seguidament, es va plantejar la necessitat de posar punt i final a la trajectòria de l'Alternativa en un context d'aparició de noves candidatures que podrien donar relleu a la tasca desenvolupada fins ara. En el torn obert de paraules, de manera majoritària, els assistents van demanar la continuïtat de l'entitat. Per tal motiu es va acordar la creació d'una comissió gestora de 10 membres per tal de desenvolupar les diferents opcions que es van posar damunt la taula (presentar candidatura a les properes eleccions municipals, donar suport a un altre partit o plegar). D'aquí quinze dies es presentaran les conclusions i es votaran. Paral·lelament, l'assemblea de l'ABG i els seus regidors seguiran treballant durant aquests 11 mesos que queden de legislatura com fins ara.

dissabte, 14 de juny de 2014

L'IBI PUJA UN 13%!

Ens han tornat a enganyar. Van dir que els impostos municipals quedaven congelats, que no pujaven, que tan sols s'actualitzaven tenint en compte l'IPC. Doncs bé, aquesta setmana ja hem pogut veure els rebuts: l'IBI puja un 13% mentre ells cobren sous milionaris dels nostres governants. Famílies desnonades, 1600 aturats i cap mesura de reactivació econòmica ni d'estalvi.