dijous, 31 de juliol de 2014

L'ALTERNATIVA DEMANA AL NOU ALCALDE LA REOBERTURA DE L'ESCOLA I LA FI DELS DESNONAMENTS

Els regidors de l'Alternativa Baix Gaià han demanat al nou alcalde que se solucionin els grans temes pendents que afecten a la butxaca dels veïns de la vila. Per començar hi ha multes del radar que no s'han retornat i els punts de les multes anul·lades no s'han retornat. Seguint pels desnonaments: l'Ajuntament ha de fer de mitjancer entre les famílies afectades per la crisi i els bancs. La pressió fiscal s'ha de reduir. Enguany l'IBI ha pujat un 13%. L'ara alcalde es va manifestar en contra del tancament de l'escola. Esperem que actuï en conseqüència.

"ABSOLT EL GRUP DE NAZI DE L'ASSASSÍ DE GUILLEM AGULLÓ"

"L'Audiència Provincial de València ha absolt (sentència) els divuit integrants del grup neonazi Frente Antisistema perquè considera nul·les les escoltes telefòniques enregistrades als seus integrants. Fa dues setmanes que es va fer el judici de l'anomenada operació Panzer, enmig de tensió, amenaces, provocacions i insults. Entre els acusats, hi havia l'assassí confés de Guillem Agulló i un regidor d'España 2000 al municipi de Silla." Veieu la notícia a Vilaweb.

L'ALTERNATIVA DENUNCIA AL PLE QUE ELS SEUS REGIDORS NO HAN ESTAT CONVOCATS A LA SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA

El ple extraordinari per prendre possessió els nous regidors -un de CiU i una del PP- i acceptar la renúncia de l'alcalde Pere Font ha tingut lloc avui dijous a dos quarts de 10 del matí. Els regidors de l'Alternativa no hi han estat convocats. A l'assemblea celebrada ahir al vespre es va decidir que els regidors es presentessin al ple a l'hora que la premsa havia anunciat l'esmentat ple. A les 9:30h els regidors de l'ABG han rebut la convocatòria per escrit.

dimecres, 30 de juliol de 2014

SEGONS LA PREMSA, DIJOUS TINDREM NOU ALCALDE

Tan sols hem rebut la convocatòria del ple ordinari del vespre. Sembla ser que el ple extraordinari per triar nou alcalde serà a les 9:30h. No hem rebut cap convocatòria. No sabem els detalls del pacte. Cobraran els regidors imputats?

ON ÉS LA POLICIA?

L'antic local de la policia local a la plaça de la Vila està tancat. No hi han deixat ningú, ni una trista nota informativa. Cada dia hi va gent i es troben la porta tancada. Tenim molta gent gran i molts visitants que vénen a l'estiu. Caldria tenir una mica d'esperit de servei. Cal informar. I què en faran de l'edifici? Estarem atents.

dimarts, 29 de juliol de 2014

DIMECRES, ASSEMBLEA

ALTERNATIVA 539
29 de juliol de 2014
Butlletí setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

ASSEMBLEA, DIMECRES
Dijous Ple ordinari a les 8 del vespre. Demà dimecres 30 ASSEMBLEA OBERTA, a les 7 de la tarda a l'Auca, per decidir el vot dels punts ple

2.0

http://alternativatorredembarra.blogspot.com - http://twitter.com/#!/LluisSunye - alternativabg@gmail.com

BUTLLETÍ MENSUAL
Adjuntem el butlletí mensual de l’Alternativa que sortirà el dia 1 d’agost per tal que el reviseu. Podeu enviar les esmenes que creieu convenients.

NOVEMBRE
9: Referèndum d’autodeterminació

PAU A PALESTINA!


diumenge, 27 de juliol de 2014

CONTINUEN SAQUEJANT L'AUDITORI I NO FAN RES

Aquestes darreres setmanes ha aparegut un grafiti gegant a l'auditori abandonat. A internet circulen vídeos de gent que hi ha entrat. Com és que no es posa fi al saqueig de l'auditori?

dissabte, 26 de juliol de 2014

divendres, 25 de juliol de 2014

SAN CLEMENTE: LA VERGONYA DE L'URBANISME MAL FET

Carrer San Clemente. Edicifi abandonat. Allà on hi havia una caseta humil, feta per immigrants dels anys 60, ara és un monument a l'especulació. Estreta i lletja, porta anys esperant. Els promotors que van fugir. Cap responsabilitat?

dimecres, 23 de juliol de 2014

CALEN EXPLICACIONS SOBRE LA CONTRACTACIÓ DEL PERSONAL A L'AJUNTAMENT

Si us fixeu, mai s'han anunciat les places a concurs públic del consistori. Segurament s'han anunciat allà on marca la llei (butlletí oficial) i prou. Hagués estat molt necessari anunciar-ho al web i al Som-hi. Calia transparència. Al web de l'Ajuntament hi ha un espai d'oferta pública d'ocupació. La darrera fulla és del 2011. Ens preguntem, en veu alta, per quins procediments han entrat a treballar la resta de personal des de llavors. Tenint en compte la norma dictada per l'Estat en plena crisi, que negava la possibilitat a les administracions locals a agafar més treballadors, els dubtes ens augmenten. Esperem que se sàpiga tot.

dimarts, 22 de juliol de 2014

AQUÍ HI HAVIA ARBRES


L'ANTIC COORDINADOR D'URBANISME, IMPUTAT

Jaume Vila era el coordinador d'urbanisme fins el passat 30 de juny. Va ser nomenat a dit i, sembla ser, va cobrar algunes factures per serveis prestats en la construcció de l'Aparcament del Carrer Filadors. Anteriorment, Vila havia estat diputat per CiU. Segons informa Ona la Torre ha estat imputat per un presumpte delicte contra l'administració pública.

dissabte, 19 de juliol de 2014

PLAÇA TAGAMANENT: LA PLAÇA DEL FORMIGÓ

Aquests dies s'ha enllestit la plaça Tagamanent. S'hi ha fet una muralla de formigó desproporcionada. És una obra "pagada" per l'empresa concessionària de la gestió de l'aigua. Aquesta obra pública prové de les inversions promeses per l'empresa arran de guanyar el concurs de gestió. Què tindrà a veure aquesta plaça amb l'aigua? No convindria fer obres de manteniment i millora de la xarxa. I els grans dipòsits pluvials per acabar amb les inundacions?

EL PARLAMENT SOL·LICITA A LA GENERALITAT QUE NO TANQUI L'ESCOLA

El 17 de juliol la Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat -fins i tot amb el suport dels partits monàrquics PP i C's- reconsiderar el tancament de l'Escola Mirades. La ressolució sol·licita a la Generalitat que reconsideri la seva decisió de tancar l'escola i que planifiqui la ubicació definitiva del centre. Veieu la notícia a Ona la Torre. Veieu les anteriors notícies sobre Mirades.

divendres, 18 de juliol de 2014

CAL XITOT, ABANDONAT

Van tirar a terra la masia. Van deixar la sínia. Ha crescut la malesa i la imatge que dóna de Torredembarra és lamentable. Cal arribar a un acord amb els propietaris per tal de donar un ús social a l'espai. S'hi poden fer hortets. Es pot recuperar la sínia. Es pot habilitar un lloc per a fer esport. El dia que torni a reactivar-se l'economia podrem retornar als propietaris els terrenys. Mentre, han de ser pel poble.

dijous, 17 de juliol de 2014

L'ERMITA DE LA SORT CONTINUA ABANDONADA

La malesa torna a tapar l'entorn. Les senyals de seguretat van desapareixent. CiU i companyia hi van projectar un bloc de pisos just al damunt amb la promesa que abans de la seva construcció salvarien l'ermita.

dimarts, 15 de juliol de 2014

SI BAIXA UN 4% LA GENERACIÓ DE RESIDUS PER QUÈ ENS PUGEN LA TAXA D'ESCOMBRARIES?

Del 2012 al 2013 es va reduir un 4% la generació de residus domèstics. A Torredembarra, malgrat la reducció, ens han augmentat la taxa d'escombraries cosa que és totalment incomprensible.

dilluns, 14 de juliol de 2014

"NO VOLEM UN GOVERN AMB IMPUTATS"

 • L'Alternativa Baix Gaià va decidir en assemblea el vot que faria el dilluns 14 de juliol al ple municipal la setmana anterior. La majoria de gent de l'assemblea, veient els blocs de regidors que s'estaven conformant, va optar per l'abstenció. En un bloc hi havia els imputats i a l'altre el PSC, l'Eduard Rovira -l'únic representant d'ERC que queda al consistori després que la seva companya Montserrat Gasull abandonés el partit aquest mes i es quedés amb l'acta de regidora-, la Maria Dolors Toda -coneguda promotora immobiliària en els anys del boom- i el PP -partit que formava part del govern Masagué i que va votar a favor de tot del que es proposava-.
 • A l'inici de les converses els "blocs" no eren així. ERC, PSC i ABG vam començar a parlar amb cordialitat i sense pressa fins que un dia, i sense avisar-nos, ens vam trobar que a la reunió hi havia el PP i la regidora M. D. Toda.
 • L'Alternativa, a través dels seus regidors, va fer saber al PSC el sentit del seu vot de cara al següent ple. Era divendres 11 de juliol. Tanmateix, el ple va continuar en peu. Vam entendre que ja tenien els nou vots necessaris assegurats a través del pacte amb altres partits. 
 • El PSC tenia garantit el suport de CiU? CiU va canviar el sentit del seu vot a última hora per forçar la seva entrada al nou govern municipal? No ho sabem.
 • En tot cas el PSC no ha explicat el motiu de tirar endavant amb el ple sense, aparentment, tenir els 9 vots assegurats.
 • El dilluns 14 de juliol, al ple municipal extraordinari, es fa efectiva la renúncia del fins llavors alcalde Daniel Masagué (CiU).
 • CiU acaba presentant candidat a l'alcaldia al ple que se celebra a continuació. El bloc liderat pel PSC, també. CiU argumenta que vol entrar a formar part del nou govern municipal, amb els imputats inclosos. En un recés d'un quart d'hora l'Alternativa intenta que CiU es faci enrere amb les seves pretensions i que permeti la governabilitat de la vila a través del regidor E. Grangel.
 • Els regidors de l'Alternativa no poden canviar el sentit del vot ja que es deuen a l'assemblea, són tan sols portaveus. L'Alternativa és una candidatura de base assembleària, i d'esquerres. Se situa al costat de les classes populars en les seves lluites socials a través de plataformes cíviques, protestes ciutadanes i xarxes de solidaritat.
 • El resultat final és de 0 vots pel candidat convergent i 7 per Grangel dels socialistes. La resta són abstencions. Pere Font passa a ser alcalde en no aconseguir la majoria absoluta el senyor Grangel. Per llei, esdevé batlle el representant de la llista més votada a les darreres municipals, Pere Font (CiU).
 • Poques hores després del ple ens assabentem per la premsa que el nou alcalde no voldrà exercir el càrrec i dimitirà en breu.
 • S'obre, de nou, la possibilitat d'un recanvi en el govern. Esperem que aquesta vegada es faci de manera correcta. Esperem la dimissió dels imputats i que els regidors que entrin al govern ho facin pel bé del poble.
 • El PSC i CiU són les dues forces majoritàries. S'han d'entendre pel bé del municipi i no poden escombrar les responsabilitats cap els partits minoritaris. De totes maneres, reiterem, des de la humilitat, que estem disposats a col·laborar amb la governabilitat de l'Ajuntament. La situació actual no l'hem pas creat nosaltres. Ni vam guanyar les eleccions, ni vam quedar segons, ni tercers i ni tampoc ens han imputat per corrupció. 

NAUS BUIDES A LA ZONA INDUSTRIAL

La zona industrial de Torredembarra disposa de diverses naus buides. El seu entorn està degradat. Els serveis brillen per la seva absència. La neteja és deficient. L'asfalt sembla d'una altra època. La senyalització és nefasta. La barreja de les empreses que s'hi poden instal·lar és digna d'estudi sociològic: magatzems amb un sol treballador, mesquita, discoteques i una empresa que ha venut les seves instal·lacions i que s'ha quedat el terreny que se li va cedir a canvi d'oferir llocs de treball al poble. Cal un pla per a dignificar l'espai i revitalitzar-lo. Facilitem la instal·lació de petites empreses. Fem-ho amb col·laboració de les empreses que ja hi treballen.

diumenge, 13 de juliol de 2014

TRENS DESBORDATS

Avui diumenge el tren ha deixat més de 40 persones a l'andana de l'estació de Torredembarra perquè anava a rebentar. Els usuaris ho han denunciat a través de les xarxes socials entre les 19 i les 20h.

LA SÍNIA DE LA VILA, ABANDONADA La Sínia de la Vila és propietat municipal. Reiteradament hem denunciat el seu abandonament. Però les actuacions que s'hi han fet al seu voltant aquest hivern han fet vessar el got de la paciència. La resta de terra i de runa de l'obra de canalització de l'aigua que ve de la zona del cementiri s'ha abocat a la mateixa Sínia -aquesta obra, per cert, ha estat mal acabada ja que les tapes de claveguera han quedat uns deu-quinze centímetres per damunt del nivell del terra-. Les imatges són de l'11 de juliol. Pensem que les sínies són un tret d'identitat de la vila i que aquesta en concret es troba a l'entrada del municipi. Aquesta és la imatge turística que estem venent. Com a torrencs i torrenques ens sentim avergonyits per la gestió que fan els nostres governants del patrimoni històric.

dissabte, 12 de juliol de 2014

MANQUEN POLYKLYNS

Si volem evitar les molèsties de cada any als veïns del nucli antic convé instal·lar més wc mòbils a l'entorn dels escenaris. Aquest cap de setmana comença la Festa del Quadre i es preveu una gran afluència de visitants.

divendres, 11 de juliol de 2014

"ARA NO TOCA" INSTAL·LA LA PANCARTA A LA PLAÇA DE LA FONT

La plataforma Ara No Toca va instal·lar dies enrere la seva pancarta en un balcó de la plaça de la Font per tal de reclamar la baixada dels impostos (enguany l'IBI ha pujat un 13%) i un control de la despesa dels diners públics (s'estan pagant milers d'euros pel lloguer de locals buits).

dijous, 10 de juliol de 2014

I L'ANTENA CONTINUA AL SEU LLOC

L'antena de telefonia instal·lada sense permís, sense diàleg amb els veïns, al nucli antic continua al carrer del Forn-carreró dels Vius. El proper govern municipal el volem al servei dels ciutadans i no de les grans empreses.

dimecres, 9 de juliol de 2014

L'ALTERNATIVA SERÀ PRESENT A LES PROPERES MUNICIPALS

El passat 7 de juliol va cloure el debat de l'Alternativa Baix Gaià sobre les properes eleccions municipals. Setanta-nou veïns i veïnes han participat activament en el procés que podia donar peu a tres escenaris diferents: no presentar candidatura, donar suport a un altre partit o ser present a les eleccions. La majoria de membres de l'entitat van decidir aquesta darrera opció. Ara s'obre un procés de diàleg amb altres forces d'esquerres de la vila per tal d'estudiar la possibilitat d'anar plegades. En tot cas la decisió final tornarà a estar en mans de l'assemblea. Veieu el Baix Gaià Diari.

dilluns, 7 de juliol de 2014

AVUI DILLUNS, ASSEMBLEA

Avui dilluns 7 de juliol a les 20h hi ha assemblea de l'Alternativa Baix Gaià per decidir el futur de la candidatura. Recordeu que si no podeu venir a la reunió podeu votar per correu electrònic al llarg del dia d'avui (alternativabg@gmail.com). No valen els vots anònims.

diumenge, 6 de juliol de 2014

MÉS IMPUTATS

El jutge que porta el cas de presumpta corrupció de l'equip de govern de l'Ajuntament de Torredembarra ha imputat també a la interventora i al conseller delegat de Teyco.

dissabte, 5 de juliol de 2014

VOLEN DESNONAR A DUES FAMÍLIES DE LA TORRE

Després de conèixer els beneficis dels bancs, després de conèixer l'opulència en què viuen els nostres governants, ens assabentem que dos bancs amb oficina a la vila volen quedar-se els habitatges de dues famílies afectades per la crisi. Aquestes dues famílies s'han posat en contacte amb l'Alternativa aquesta setmana. No les deixarem soles. Negociarem un lloguer social per tal que no vagin al carrer.

divendres, 4 de juliol de 2014

CREIX LA INDIGNACIÓ

De tots els regidors imputats només ha dimitit José Oviedo del PP. La resta s'aferra al càrrec.

dimecres, 2 de juliol de 2014

PER QUÈ ES VA CONSTRUIR EL BUNYOL DE MUNTANYANS I?

Avui pel matí hi ha hagut reunió de l'ABG per a treballar el tema de Muntanyans. Amb l'informe redactat pel Ministerio de Medio Ambiente a les mans no podem entendre com es va deixar construir la urbanització "Nova Torredembarra" (Muntanyans I). Esperem que la justícia investigui a fons què s'amaga darrere les urbanitzacions construïdes a tocar de l'EIN dels Muntanyans i que l'Estat pretenia protegir.

dimarts, 1 de juliol de 2014

QUE DIMITEIXIN ELS IMPUTATS. QUE TREBALLI LA JUSTÍCIA.

Dilluns 30 de juny es va reunir la gestora de l'Alternativa Baix Gaià. Es van tractar dos temes. Aquestes són les conclusions de la trobada:

CRISI MUNICIPAL
a.- L'abg demana als imputats que dimiteixin, que pleguin de regidors.
b.- Cal fer governable l'Ajuntament de Torredembarra durant els 10 mesos que queden de legislatura.
c.- No col·laborarem amb cap govern que tingui imputats per presumpta corrupció.
d.- No volem un govern municipal que reparteixi regidories i vagi fent com fins ara. Volem que es treballi, fins al maig de 2015, amb consens entre oposició i govern.

ELECCIONS MUNICIPALS DEL 2015
a.- Dilluns 7 de juliol a les 20h l'assemblea de l'ABG votarà si participa o no a les properes eleccions. 
b.- Tothom que no pugui ser-hi presencialment podrà votar anticipadament per correu electrònic o directament a l'Auca. 
c.- Les opcions que es podran votar seran les següents:
           1.- No presentar-se a les municipals. Continuar la tasca com a moviment social fora del consistori.
           2.- No presentar-se a les eleccions però donar suport a una candidatura.
           3.- Presentar-se a les eleccions.
d.- En cas de guanyar la tercera opció (presentar-se a les eleccions) es decidirà més endavant el format, les coalicions, el programa, les llistes, etc.

JULIOL