dimecres, 26 de novembre de 2014

QUE ELS BANCS PAGUIN L'IBI!

L’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DEMANA A L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA QUE IMPEDEIXI  L'EXEMPCIÓ DE L' IMPOST DE BENS IMMOBLES (IBI) QUE SOL·LICITA LA CAJA RURAL DE LA RIOJA, PELS PISOS QUE DISPOSA EN PROPIETAT A L'EDIFICI AIROTO

En el darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Torredembarra hi havia la PROPOSTA D'ALCALDIA REFERENT A EXEMPCIÓ SOBRE BÉNS IMMOBLES DE NATURALESA URBANA, sol·licitada per la FUNDACIÓN ESPECIAL CAJA RIOJA, entitat creada per la CAJA DE AHORROS LA RIOJA. Cal dir que la proposta va ser retirada fins el proper ple, a petició de l'ABG.

Segons consta en la proposta, la FUNDACIÓN ESPECIAL CAJA RIOJA -entitat sense ànim de lucre, segons els seus estatuts- disposa de 20 apartaments i un local a l'edifici AIROTO, al passeig Rafael de Campalans, 14. Són apartaments, a primera línia de mar, posats al mercat en règim de lloguer.

La FUNDACIÓN ESPECIAL CAJA RIOJA sol·licita que aquests immobles -fins ara eren propietat de la CAJA DE AHORROS LA RIOJA- estiguin exempts de pagar l'IMPOST DE BENS IMMOBLES (IBI) en considerar que l'esmentada Fundación no té ànim de lucre i que té dret a no pagar la contribució.

Des de l’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ considerem que acceptar aquesta proposta podria tenir greus conseqüències a les arques municipals, ja que la majoria d'entitats financeres podrien passar totes les seves propietats a les seves fundacions, que suposadament són sense ànim de lucre, fent que una bona part dels immobles del nostre municipi quedessin exemptes de tributar l'IBI.

També volem denunciar les males pràctiques de la majoria d'entitats financeres, que s’aprofiten del sistema per quedar-se els habitatges de les famílies afectades per la crisi, que s’han quedat sense feina i sense recursos.

Demanem a totes les entitats financeres que si volen recuperar la confiança i el respecte de la societat civil, comencin per respectar un dels drets bàsics de les persones, el dret a l'habitatge.

L’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ acceptaria reduccions fiscals als immobles si es posessin en règim de LLOGUER SOCIAL.

Demanem a l'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA que posi totes les energies jurídiques i tècniques per aturar la proposta esmentada de la Fundación Especial Caja Rioja.


ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Novembre de 2014

dimecres, 12 de novembre de 2014

EL CAP DE PREMSA DE CAMACHO (PP), NOU DIRECTOR DE RTVE CATALUNYA

Veieu el Singular Digital.

QUÈ PASSA AMB LES PROMOCIONS IMMOBILIÀRIES ABANDONADES?

La imatge de la vila és força grisa. A part de l'estètica de les noves construccions que han desdibuixat la imatge del municipi i que no han aportat una major qualitat de vida, tenim tot de pisos abandonats, a mig fer, propietat d'empreses que van fer grans negocis amb la bombolla immobiliària. Cal una resposta contundent des de les administracions públiques.

dimarts, 11 de novembre de 2014

PARTICIPA!

Ahir, l'assemblea de l'Alternativa Baix Gaià va començar a posar fil a l'agulla per preparar les eleccions municipals del 2015. Es va actualitzar el cens dels participants a l'assemblea i es van crear espais de treball per dinamitzar el col·lectiu. Si voleu participar: alternativabg@gmail.com.Endavant Torredembarra!

LA GENERALITAT NO VOL FER L'ESCOLA NOVA

Diari de Tarragona, 7 de novembre de 2014

dilluns, 3 de novembre de 2014

ENCARTELLADA

Avui i potser demà, l'ANC de Torredembarra farà una encartellada per la consulta de diumenge. Endavant!

diumenge, 2 de novembre de 2014

BUTLLETÍ DEL MES DE NOVEMBRE


AVUI L'ANC SERÀ A BAIX A MAR

A les 11h munten una carpa a Baix a Mar. Serà una parada informativa, al costat de la Biblioplatja. Després s'instal·laran cartells i escamparan el groc per la zona del passeig. Som-hi!