QUÈ?

Què és l’Alternativa?


L’Alternativa Baix Gaià és el nom d’una candidatura que agrupa gent progressista, municipalista i ecologista. El seu àmbit de treball és el Baix Gaià i són diversos els pobles que tenen el seu nucli d’ABG treballant per tal de presentar propostes, i reivindicar una manera diferent de fer política i de gestionar el present i el futur d’aquest territori.
Aquestes candidatures van néixer de les inquietuds d’una colla de veïns dels pobles Baix Gaià per qüestions socials i medioambientals. Som un grup de persones amb una llarga experiència en mobilitzacions per la defensa del territori, que tenim un perfil progressista amb uns ideals d’igualtat d’oportunitats, de pacifisme i de justícia social. Tenim una vocació municipal i comarcal.

Ens presentem amb una candidatura que té representants de diferents sectors socials, culturals i de diferents edats amb una voluntat integradora i de servei. Ens sentim hereus de les candidatures progressistes torrenques com l’Entesa i la UPM i del conjunt de moviments socials que han existit a la comarca. Ens sentim vinculats als nous aires que es respiren arreu i que defensen que un altre món és possible.

Creiem profundament amb una regeneració democràtica, que compti de nou amb les persones, que faci de la transparència i de la justícia social la seva bandera. Creiem que cal aprofundir amb la democràcia participativa i amb la recerca d’un model de convivència que posi l’economia al servei de les persones.

En aquest sentit, creiem que cal fomentar el teixit social, associatiu, cooperatiu i empresarial productiu que faci front als aires especuladors que han bufat en aquests darrers anys. Posar les bases per una nova economia que no fugi, que no es deslocalitzi quan la crisi torni.